Laiturit ja muut vesirakenteet

KateraSteel Oy:n suunnittelemat ja valmistamat teräsponttoniperustaiset kelluvat vesirakenteet kestävät vaativissa olosuhteissa

Teräsputkiponttonilaiturit ja sillat:

Valmistamme erikoisponttonituotteita kuten viranomais- ja vesibussilaitureita sekä ponttonisiltoja asiakkaan tarpeiden mukaisesti.

Kun laiturilta vaaditaan suurta kestävyyttä, kantavuutta ja vakavuutta, teräs on ylivertainen ponttonimateriaali, sillä kiinteiden laippaliitoksiensa ansiosta se on erittäin jäykkä ja vakaa rakenne ja kestää erinomaisesti jääkuormat esim. muovi- tai betoniponttonirakenteisiin verrattuna. Teräsponttonintuotteiden elinkaari on pitkä, ne kestävät nykypinnoitteilla vuosikymmeniä (35-50 vuotta). Kannattaa myös ottaa huomioon, että teräs on kierrätettävä materiaali, joka tarkoittaa, että kun laituri joskus puretaan, niin siitä ei tarvitse maksaa jätemaksuja kuten esim. betoniponttonilaitureista.

Toimitamme myös laitureiden ankkuroinnit ja kulkusillat. Tarvittaessa asennamme myös laiturit paikoilleen. Mm. Helsingin vesibussiliikenteen laiturit ovat Katera Steel Oy:n valmistamia.

Pumppaamolautat:

Yhdistämällä eristetyn laitetilan ja teräsponttonista rakennetun laiturin saadaan erittäin toimiva lauttapumppaamo. Teemme lautat juuri sopiviksi asiakkaidemme tarpeisiin etukäteen sovittavaan asennusrajapintaan asti. Asennamme tarvittaessa lautan myös paikoilleen. Lautasta voidaan tehdä periaatteessa kuinka suuri tahansa, mutta pohjaltaan esim. 10 m x 4 m lautalla päästään max. reiluun 2400 m3:n tuottoihin vettä pumpattaessa.

Esite lauttapumppaamoista:Lauttapumppaamot_2020

Klikkaamalla allaolevia kuvia, kuva suurenee.

Uittojohteet:

Olemme valmistaneet uittojohteita vuosikymmenten ajan ja olemme erittäin ammattitaitoisia niitä tekemään. Uittojohteemme ovat erittäin lujia, sillä nekin perustuvat teräsponttonirakenteeseen. Ne on valmistettu lujasta kierresaumaputkesta.

Kalojen lasku -ja nousujohteet (kalatiet):

Valmistamme myös vesivoimaloiden yhteyteen rakennettavia kelluvia ohjausrakenteita kalojen uintia ohjaamaan (smolttienohjausrakenteita). Meidän kierresaumaputkesta valmistetut ohjurit kestävät vaikeissa jääolosuhteissa voimalaitoksen vaativissa ympäristössä.